Bekijk hier de beste gratis livestreams van de Conference League wedstrijden! Klik nu voor toegang! De Conference League is een nieuwe voetbalcompetitie die vanaf volgend seizoen het licht zal zien. Plannen voor deze competitie waren er al sinds 2015, maar het is pas sinds dit jaar dat alles concreet is uitgewerkt om van start te kunnen gaan met dit format. Anders dan de Champions League of de Europa League zullen hier ook vele kleinere, lokale teams meedingen om een podiumplek op het Europese strijdfront. Zo zullen er ongetwijfeld vele, nieuwe matchen gespeeld worden tussen ploegen die elkaar anders nooit zouden bekampen. Op onze Conference League live stream kan je deze confrontaties op de voet volgen. Bekijk ook de Conference League loting 2020/21

Voor wie is de Conference League?

Wie zal meedoen aan de Conference League, zal bepaald worden door de landencoëfficiënt op dat moment. Dat cijfer zal bepalen hoeveel ploegen er binnen elke competitie doorstromen en in welke ronde ze moeten beginnen. Zo zal er in de eerste kwalificatieronde vooral gekeken worden naar de bekerwinnaars en de nummer 2 en 3 van de “kleinere” voetbalcompetities in Europa. Zo zullen 72 teams tegen elkaar strijden in de eerste kwalificatieronde. De 36 overblijvers strijden tegen de bekerwinnaars en nummers 2 en 3 van iets hoger geplaatste landencompetities, tezamen met de verliezers van de eerste kwalificatieronde van de Champions League, goed voor in totaal 110 ploegen in deze ronde. In de derde kwalificatieronde zullen de overgebleven 55 onderling tegen elkaar spelen, met de toevoeging van enkele nummers 3 in de bijna hoogst geplaatste competities in dit format. In de play-offronde gaan de overgebleven teams vergezeld worden door enkele afvallers van de derde kwalificatieronde in de Europa League en de nummers 6 van de hoogst gewaardeerde competities, inclusief de winnaar van de Engelse EFL beker. Deze groep wordt uiteindelijk tot 22 ploegen gebracht en wordt opgevuld met 10 teams die de laatste play-offronde van de Europa League hebben verloren. Zo zullen er in de groepsfases 32 teams staan, die worden onderverdeeld in 8 groepen van 4 die zullen strijden voor groepswinst om door te gaan naar de knock-outrondes. Deze wedstrijden worden ook met een thuis- en uitmatch gespeeld. De kampioenen van elke groep zijn automatisch geplaatst. De nummers 2 en 3 van elke groep spelen onderling nog een tussenronde om te bepalen wie de andere helft van de 1/8ste finales zal spelen. Zo wordt er verder gespeeld in een knock-outsysteem met heen- en terugwedstrijden, behalve tijdens de finale, tot er op het einde 1 kampioen overblijft, die een ticket verzilverd voor de Europa League in het volgende seizoen.

Speeldagen Conference League

U hoort het al, vele teams zullen (al dan niet kort) acteren op het internationale toneel met de toevoeging van de Conference League. Dankzij onze Conference League live stream zal u er geen wedstrijd van moeten missen. In totaal staan er 141 wedstrijden op het programma, die verdeeld zijn over 15 wedstrijddagen. De finale zal gespeeld worden op 25 mei 2022 in het Air Albania Stadium in Tirana, Albanië. De overige data zijn nog niet helemaal bekend. Zodra deze bekend zijn, worden ze hier met u gedeeld. Bekijk de gratis Conference League livestreams.