Conference League teams

De Conference League is ontwikkeld om de teams die wat minder goed presteren ook een kans te geven om in een Europees toernooi te spelen. Uiteraard zijn hier ook kwalificaties voor gespeeld, en hebben hier heel veel teams aan meegedaan. Benieuwd hoe je gratis de Conference League kunt kijken? Kijk dan hier Gratis Conference League kijken.

Adidas voetbalschoenen

Zo hebben er maar liefst 141 teams gespeeld in de eerste, tweede en derde kwalificatie rondes. Met daarbij ook nog eens de play-offs voor de groepsfase. Al deze 141 Conference League teams zijn wel afgevallen.

0
Verschillende teams

Conference League groepsfase

Uiteindelijk na deze kwalificatie rondes en de play-offs komen deze Conference League teams in de groepsfase terecht. Dit zijn welgeteld 32 verschillende teams. Binnen elke groep spelen de ploegen 2x tegen elkaar. 1 keer een thuiswedstrijd en 1 keer een uitwedstrijd.

Conference League groepwinnaars

Uiteindelijk zijn dit de groepswinnaars van de groepsfase. LASK, Gent, Roma, AZ, Feyenoord, Copenhagen, Basel en Rennes. Deze 8 Conference League teams zijn hiermee ook direct gekwalificeerd voor de ronde van 16. De andere 8 ploegen die in deze ronde van 16 gaan spelen worden bepaald door de play-offs voor de ronde van 16.

Blue Bold Score American Football Instagram Post(2)
Adidas voetbalschoenen

Conference League play-offs ronde van 16

En tot slot zijn we aangekomen tot de play-offs van de ronde van 16. Dit zijn 16 Conference League teams die tegen elkaar 2 wedstrijden zal spelen. Uit deze 16 ploegen bestaan er 8 ploegen die 2e zijn geworden in de Conference League groepsfase, en 8 ploegen die 3e zijn geworden in de Europa League. Dit is voor deze ploegen hun laatste kans om nog te kunnen voetballen in Europa dit seizoen.