Conference League wedstrijden

De Conference League is opgebouwd uit meerdere rondes, eigenlijk bijna hetzelfde als de Europe League en de Champions League. Het begint met 3 kwalificatie rondes. Na deze 3 kwalificatie rondes komt er een groepsloting. Hieronder is deze groepsloting te zien. Bekijk ook zeker de Conference League Nederlandse ploegen.

Programma Conference League

Het programma van de Conference League gaat na de kwalificatie rondes door naar de groepsfase. Hiernaast is de groepsloting te zien van de Conference League 2020/21. Hier zien we dat AZ in groep D zit, en tegenstander CFR Cluj, Jablonec en Randers treffen. In groep E mag Feyenoord het opnemen tegen Slavia Praag, Union Berlin en Maccabi Haifa. Tot slot heeft Vitesse een erge lastige groep in groep G met tegenstanders Tottenham, Rennes en Mura. De groepswinnaars kwalificeren zich direct voor de ronde van 16.
Adidas voetbalschoenen

Conference League playoffs

Na de groepsfase is dus de kwalificatie (play-offs) voor de knockout fase, of ook wel de ronde van 16 genoemd. Hiernaast zijn de wedstrijden te zien van deze kwalificatie voor de ronde van 16. Al deze ploegen die in deze kwalificatie spelen, zijn of 2e geworden in de groepsfase in de Conference League, of 3e geworden in de Europa League. Dit is de laatste kans voor deze ploegen om nog in Europa te spelen.

Blue Bold Score American Football Instagram Post(2)

Conference League groepswinnaars

Na deze playoffs worden de winnaars van de playoffs, samen met de groepswinnaars van de Conference League op 1 hoop gegooid. Hier komt weer een loting uit die beslissend zal worden voor de ronde van 16. Hiernaast zien we dat bijvoorbeeld Feyenoord en AZ groepswinnaars zijn en dus al direct zijn gekwalificeerd. Na deze ronde van 16 volgen uiteraard de kwart finale, halve finale en uiteraard de spannende finale!

Feyenoord Conference League programma

Het Feyenoord Conference League programma ziet er dus uit dat er gewacht moet worden op de uitslag van de play-offs. Op 25 februari komt de trekking van de knockout fase, daar zal de tegenstander van Feyenoord dus bekend worden gemaakt. Bekijk ook zeker ons artikel speciaal gemaakt voor Feyenoord in de Conference League.

Conference League Feyenoord
Adidas voetbalschoenen

PSV Conference League programma

Het PSV Conference League programma ziet er anders uit dan die van Feyenoord. PSV treft Maccabi Tel-Aviv in de loting voor de kwalificatie. Afhankelijk van de uitslag van deze wedstrijd zal bekend worden of PSV nog in Europa actief zal voetballen of niet. Bekijk ook zeker ons artikel speciaal gemaakt voor PSV in de Conference League.

AZ Conference League programma

Voor het AZ Conference League programma geldt hetzelfde verhaal als die van Feyenoord. Aangezien AZ ook de groepswinnaar was van haar groep zijn ze direct gekwalificeerd. Dit bekent dat de tegenstander van AZ nog niet bekend is. Dit zal dus ook bekend worden op 25 februari tijdens de kwalificatie loting. Bekijk ook zeker ons artikel speciaal gemaakt voor AZ in de Conference League

Vitesse Conference League programma

 

Voor Vitesse blijft het ook nog spannend of we de Arnhemmers nog in Europa gaan zien voetballen. Zo was het ook nog een tijdje onduidelijk wie in de play-off wedstrijden mocht spelen. Tottenham en Vitesse had een gelijk aantal punten, maar Tottenham kon haar laatste wedstrijd niet spelen ivm corona. Hierdoor verloor Tottenham uiteindelijk na een unaniem besluit van de UEFA. Dit bekent dus dat Vitesse 17 Februari op bezoek gaat bij de Oostenrijkse club Rapid Wein. En 25 Februari krijgen de Arnhemmers de Oostenrijkers thuis op bezoek. Bekijk ook zeker ons artikel speciaal gemaakt voor Vitesse in de Conference League