En daar is die dan eindelijk, de Conference League loting 2020/21. De allereerste loting van de nieuwste Europese League. Deze league is ontwikkelt voor de kleinere clubs om toch mee te kunnen doen in het Europese voetbal. Een paar dagen geleden is de loting geweest en daar hebben wij voor jullie een duidelijk overzicht voor gemaakt.

Adidas voetbalschoenen

Wanneer gaat de Conference League van start?

Nu we de uitslag hebben van de Conference League loting 2020/21 kunnen we gaan kijken wanneer deze van start gaat. De groepsfase wedstrijden zullen gespeeld worden op alle donderdagen van 16 september 2021 tot en met 9 december. De wedstrijden zullen starten om 18:45 en 21:00 Midden-Europese tijd, dezelfde starttijd als de Europa League dus.

Na de groepsfase zal de zogeheten knockout fase gespeeld worden die uit 16 teams bestaat. Waarom welke teams zijn geselecteerd voor de fases lees je in onze hoe werkt de Conference League artikel. Deze knockout fase begint op 10 maart 2022 en de 2e wedstrijd wordt een week later gespeeld. De kwart finales zijn op 7 & 14 april en de halve finales op 28 april en 5 mei. De finale zal op 25 mei worden gespeeld in het Air Albania Stadion in Tirana.

Als we goed kijken zien we maar liefst 3 Nederlandse clubs. AZ Alkmaar, die in de Europa League helaas net niet goed genoeg was tegen Celtic. AZ Alkmaar moet het opnemen in groep D tegen tegenstanders CFR Cluj, Jablonec en Randers.

Feyenoord, die overtuigend in de thuis wedstrijd op 19 Augustus van Elfsborg had gewonnen met 5-0, zit in groep E en moet het opnemen tegen tegenstanders Slavia, Union Berlin en M. Haifa.

Poule des dood Conference League

En tot slot heeft Vitesse het slecht getroffen met de loting die zit namelijk in de ‘’poule des doods’’. Met tegenstanders als Tottenham Hotspur, Rennes en Mura word het voor Vitesse lastig om de groepsfase door te komen. Hoe Vitesse het gaat doen is iedereen erg benieuwd naar.
De allereerste editie van de Conference League wil en kan je niet missen! Wil je niks missen, kijk dan via onze livestream naar de Conference League.