Vanaf het seizoen 2021-2022 start de UEFA met een nieuw Europees voetbaltoernooi, genaamd de Conference League. De Conference League wordt het derde en laatste voetbaltoernooi van de UEFA. De UEFA merkte de afgelopen jaren dat het voor de kleinere voetballanden bijna onmogelijk is, om zich te plaatsen voor een Europees hoofdtoernooi. Doordat deze landen weinig Europese wedstrijden spelen, zijn de kleinere voetballanden de aansluiting met de subtop van het Europese voetbal verloren. Het doel van de UEFA met de Conference League is om de kleinere voetballanden meer kansen te geven in internationale wedstrijden, waardoor uiteindelijk de subtop van het Europese voetbal sterker wordt. In deze tekst wordt besproken, waar en wanneer je de Conference League kunt kijken, de spannende wedstrijden die de Conference League gaat opleveren en wat de winnaar van de Conference League krijgt.

 

Conference League kijken?

 

Net als de andere Europese competities wordt de Conference ook op de Nederlandse televisie uitgezonden. De Nederlandse rechten van de Conference League zijn in handen van Talpa en de Conference League zal worden uitgezonden op RTL 7. De wedstrijden in de Conference League worden op donderdagavond gespeeld en de eerste kwalificatieronde start op 15/16 juli 2021. Met deze kwalitatief goede livestreams kun je gratis conference league kijken.

 

Spannende wedstrijden Conference League

 

De Conference League belooft een spannend toernooi te worden, doordat er veel clubs zijn die grote belangen hebben bij overwinningen in de Conference League. Er is namelijk door de UEFA een grote prijzenpot beschikbaar gesteld, die verdeeld wordt over alle deelnemers in de UEFA Conference League. Vergeleken met de prijzenpot van de Europa- en Champions League is de prijzenpot van de Conference League natuurlijk niet groot, maar voor de clubs uit de kleinere voetballanden is er veel geld te verdienen. Buiten de grote financiële belangen zal de Conference League onder de supporters van de kleinere voetbalclubs erg leven, doordat het niet vaak voorkomt dat hun club Europees voetbal speelt. Wanneer de Conference League erg leeft onder de supporters, zal er een goede sfeer zijn in het stadion. Een goede sfeer in een stadion, zorgt ervoor dat er spannende de wedstrijden gespeeld worden in de Conference League. In de groepsfase zullen er in eerste instantie veel wedstrijden worden gespeeld tussen kleinere voetbalclubs, maar in de knock-outfase zullen de nummers drie uit de groepsfase van de Europa League instromen, waardoor er grotere wedstrijden worden gespeeld in de knock-outfase.

 

Wat krijgt de winnaar van de Conference League?

 

De eerste finale van de Conference League in het seizoen 2021-2022 wordt gespeeld in de National Arena in Tirana, Albanië. In deze finale is natuurlijk de Conference League beker te winnen en de spelers van het winnende en verliezende team krijgen, net als in andere Europese toernooien, een persoonlijke medaille. Verder verdient de winnaar van de Conference League een ticket voor de groepsfase van de UEFA Europa League voor het seizoen 2022-2023.

 

Bekijk ook de loting van de Conference League.