Bekijk hier de livestream van AZ, de huidige vorm van AZ, haar tegenstanders en het speelschema van AZ Alkmaar. AZ begint 16 september aan haar Conference League avontuur tegen Randers FC uit. Heb je de loting gemist, bekijk dan hier de Conference League loting 2020/21.

AZ speelt in de Conference League in haar nieuwste tenue. In het stoere thuis tenue komen de horizontale zwarte strepen terug in het rode en witte thuis tenue. Zal AZ gaan overwinteren in de Conference League, het zal in ieder geval niet aan het stoere thuis tenue liggen. Het uittenue en derde tenue is ook zeker de moeite waard om even te bekijken. Benieuwd naar de gehele collectie van AZ? Bekijk dan hier de gehele collectie van AZ 2021/2022.

Lastige transferzomer

AZ Alkmaar heeft een drukke transferperiode achter de rug. Met de vertrek van grote spelers als Calvin Stengs naar OGC Nice, Myron Boadu naar AS Monaco en de late transfer van AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners naar Atalanta heeft AZ het lastig gehad om deze grote gaten weer te vullen. De Griekse spits Evangelos Pavlidis, overgekomen van Willem II, doet tot nu toe zijn best om het gat van Boadu op te vullen. De spits is in de afgelopen 2 wedstrijden al 1x trefzeker en heeft 1 assist. Ook de Nederlandse Dani de Wit zal dit seizoen meer speeltijd krijgen. De oud-Ajacied heeft de afgelopen 2 wedstrijden zichzelf zeker in de kijk gespeeld en was ook al 1x trefzeker.

Speelschema AZ Alkmaar Conference League

  • Randers FC – AZ Alkmaar 16 september
  • AZ Alkmaar – FK Jablonec 30 september
  • CFR Cluj – AZ Alkmaar 21 oktober
  • AZ Alkmaar – CFR Cluj 4 november
  • FK Jablonec – AZ Alkmaar 25 november
  • AZ Alkmaar – Randers FC 9 december

Livestream AZ – Randers FC

AZ Alkmaar speelt haar 1e en laatste wedstrijd tegen het Deense Randers FC. Op 16 september trappen de Denen af in hun eigen Cepheus Park Randers om 21:00. De laatste groepsfase wedstrijd van AZ is thuis tegen de Randers. Deze wedstrijd wordt gespeeld om 18:45 op 9 december in het Nederlandse AFAS stadion.

Randers FC was in de Europa League play-off net niet sterk genoeg tegen het Turkse Galatasaray. Thuis speelden ze gelijk maar uit verloor Randers met 2-1.

In het Deense Superligaen zijn er ondertussen al 7 wedstrijden gespeeld. Randers FC staat momenteel op de 3e plaats met 4 gewonnen wedstrijden 2 gelijkspel en 1 verloren wedstrijd, maar heeft in de laatste 5 wedstrijden 2 keer verloren 2 keer gelijk gespeeld en maar 1 keer gewonnen dus zullen wat uit vorm zijn. De middenvelder Vito Hammershoj-Mistrati is tot nu het meest succesvol bij Randers FC. De Deense middenvelder heeft tot nu toe 4 goals in 7 wedstrijden.

Livestream AZ – FK Jablonec

Tegen de Tsjechische Jablonec moet AZ in haar 2e en haar een na laatste wedstrijd van de groepsfase tegen spelen. Op 30 september speelt AZ om 18:45 in het eigen AFAS Stadion. Op 25 november speelt AZ in het Stadion Strelnice om 21:00.

Jablonec was in de wedstrijden voor de Conference League sterk tegen Zilina. Thuis wonnen de Tsjechen met maar liefst 5-1 en uit wonnen ze nog eens met 0-3. Wel staan de Tsjechen momenteel 13e in hun eigen 1. Liga. De linksbuiten Baclav Pilar en de spits Thomas Cvancara zijn tot nu toe beide 2 keer trefzeker.

Livestream AZ – CFR Cluj

AZ Alkmaar moet haar 3e en 4e wedstrijd spelen tegen het Roemeense CFR Cluj. Op 21 oktober trappen de Roemenen af om 21:00 in hun eigen Stadionul DR. Constantin Radulescu. En op 4 november trapt AZ af om 18:45 in haar eigen AFAS stadion.

CFR Cluj was in de Europa League machteloos en verloor haar laatste twee wedstrijden tegen FK Crvena Zvezda. Uit was er een verlies van 4-0 en thuis werd het ook een 1-2 nederlaag.

Wel staat CFR Cluj momenteel 1e in het Roemeense Liga I. De afgelopen 4 seizoenen zijn de Roemenen ook 4 keer op rij landskampioen geweest. Verder zijn de doelpunten erg verspreid over de aanvallers binnen CFR Cluj. De rechtsbuiten Claudiu Petrila is tot nu toe al 3 keer trefzeker, ook is de gehuurde spits Denis Alibec 2 keer trefzeker en heeft al 1 assist op zijn naam staan.

Livestream Conference League

Nu je op de hoogte bent van de huidige vorm van AZ Alkmaar, haar speelschema en haar tegenstanders ben jij klaar voor de wedstrijden van de Conference League van AZ. Wil jij deze live zien dat kan, kijk dan via onze livestream naar de Conference League en mis geen wedstrijd meer!